تار مقدماتی

تار مقدماتی

جواد عزیزی (اهورا)

مدت کلاس 45 دقیقه - 40 جلسه

تار متوسطه

تار متوسطه

جواد عزیزی (اهورا)

مدت کلاس 45 دقیقه - 32 جلسه

تار پیشرفته

تار پیشرفته

جواد عزیزی (اهورا)

مدت کلاس 45 دقیقه - 48 جلسه

تار مقدماتی

تار مقدماتی

شایسته رفیعیان

مدت کلاس 30 دقیقه - 35 جلسه

تار متوسطه

تار متوسطه

شایسته رفیعیان

مدت کلاس 30 دقیقه - 50 جلسه

تار پیشرفته

تار پیشرفته

شایسته رفیعیان

مدت کلاس 30 دقیقه - 80 جلسه

تار

 

تار از سازهای زهی-مضرابی است که در ساختش از چوب، پوست، استخوان و زه بهره می‌برند و طول آن به ۹۵ سانتی‌متر هم می‌رسد.

 

تار از سازهای اصلی در موسیقی ایرانی است که به صورت افقی روی پا قرار گرفته ونواخته می‌شود. به طوریکه دسته تار در طرف چپ و کاسه طنینی در سمت راست نوازنده قرار می‌گیرد. در گذشته تار ایرانی ۵ سیم (تار) داشت اما به روایتی غلامحسین درویش ملقب به درویش خان، سیم ششمی را به آن افزود که همچنان رایج است.

 

اجزای سازنده تار

 پوست :

 از قسمت نازک پوست  چهارپایانی مانند بز و بره است.

 

 

خرک:

 معمولا از جنس شاخ ( معمولا شاخ بز)  و طول تقریبی ۵ و ارتفاع ۲ سانتی‌متر ساخته می‌شود و با دوپایه‌ی کوچک روی پوست کاسه قرار می‌گیرد. سیم‌ها هریک جداگانه از درون شیارهای کم عمق روی خرک عبورمی‌کنند.

 

 

کاسه طنینی:

 عموماً از چوب دو تکه در دو حجم توخالی (یکی بزرگتر از دیگری) تشکیل شده است. کاسه طنینی از تنه ی درخت توت ساخته شده که از داخل تراشیده می شود و قلبی شکل است که به قسمت بزرگتر کاسه و قسمت کوچکتر نقاره میگویند. بر روی دهانه باز کاسه و نقاره پوست کشیده می‌شود

 

 

سرپنجه:

جعبه‌ای کوچک و توخالی است که در ابتدای طول دسته قرار گرفته و معمولا از جنس دسته یا جنسی متفاوت است. شش گوشی، در هر طرف سه گوشی، روی آن قرار می‌گیرد.

 

 

دسته:

دسته تار از چوب‌های سختی مانند گردو و به صورت لوله‌ای توپر به طول تقریبی ۵۰ و قطری حدود ۴ سانتی‌متر ساخته می‌شود. از طرف جلو که محل قرار گیری انگشت‌ها است، به صورت صاف برش میخورد و از پشت نیم دایره است، دستان ها با فواصل معین روی دسته بسته می‌شوند. دسته از یک طرف به نقاره و از سوی دیگر به سر پنجه متصل می‌گردد.

 

 

گوشی‌ها:

تار ۶ عدد گوشی از جنس چوب به تعداد سیم‌های ساز دارد که به صورت میخ‌های درشت ساخته می‌شوند.

 

 

شیطانک:

قطعه‌ای استخوانی، باریک و کم ارتفاع است به عرض دسته و ارتفاع ۲ میلی‌متر. شیطانک مابین دسته و سرپنجه قرار می‌گیرد و دارای شیار‌های کم عمق است. سیم‌ها هریک از درون یکی از این شیارها می‌گذرند و به طرف گوشی می‌روند.

 

 

دستان‌ها:

به طور معمول ۲۵ دستان هست ولی از زمان علینقی وزیری ۲۸ دستان هم متداول شد، جنس دستان ها از روده است، جنس نایلون بسیار کم و نامرغوب به حساب می‌آید!

 

 

سیم گیر:

قطعه‌ای کوچک از جنس چوب یا استخوان است که در انتهای بدنه کاسه نصب می‌شود.

 

 

تعداد و جنس سیم‌ها:

تار ۶ سیم از جنس فلز با قطرهای مختلف دارد. سیم‌های اول و دوم قطرشان 18 تا 20 میلیمتر  است واز فلزی سفید رنگ ساخته می‌شوند. سیم‌های سوم و چهارم که زرد رنگ و از جنس برنج هستند،  قطرشان ۱۸ تا ۲۲ درصد است و دو به دو کوک می‌شوند. سیم پنجم هم از فلزی سفید رنگ تهیه شده و قطری کمتر دارد، این سیم با سیم‌های اول و دوم کوک می‌شود. سیم ششم، زرد رنگ است، با قطری ۳۸ درصدی و  یک اکتاو بم تر از سیم‌های اول و دوم کوک می‌شود.

 

 

وسعت صدا:

صدای تار وسعتی نزدیک به سه اکتاو دارد. 

 

در ماژورین آموزش آنلاین تار توسط بهترین مدرسین کشور ارائه می شود و شما می‌توانید در هر کجا که هستید از این آموزش‌ها استفاده کنید.

 

تار- آموزش آنلاین ماژورین